fallback

Продажбите на Фазерлес падат с 8% до 22,4 млн. лв., печалбата без промяна

По-голямата част от спада на реализацията е за пазари, които не са традиционни и не са от определящо значение за търговската дейност

12:15 | 27.10.08 г.

За деветмесечието силистренският производител на дървесно-влакнести площи (ДВП) Фазерлес АД отчита спад в продажбите на продукция на годишна база от 8,4% до 22,4 млн. лв., става ясно от отчетите на дружеството, представени чрез БФБ-София.

Сред причините за спада на продажбите от мениджмънта на Фазерлес изтъкват голямата база за сравнение през деветмесечието на 2007 г. и световната финансова криза, която засяга и дейността на компанията.

По-голямата част от спада на реализацията е за пазари, които не са традиционни и не са от определящо значение за търговската дейност, се казва още в отчетите на дружеството.

През първото тримесечие персоналът е намален с 21 човека, а през третото - с още 8.

В резултат на тези фактори, както и на намаляване на производствените разходи, нетната печалба на Фазерлес за деветмесечието възлиза на 5,366 млн. лв. или без промяна спрямо януари-септември 2007 г.

Към края на септември степента на натоварване на производствените мощности е 104,7% при 113,5% към края на септември миналата.

В началото на октомври 2008 г. компанията е получила разрешително за ползване на воден обект за заустване на отпадъчни води в повърхностни водни обекти.

До момента 74 акции от капитала на Фазерлес сменят собственика си, в резултат на което те се обезценяват с 3% до 66,90 лева.  

Свързани компании:

Фазерлес АД(FZLS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:37 | 13.09.22 г.
fallback