fallback

Монбат започва ново обратно изкупуване за 143 хил. акции на цени 6-8 лв.

Процедурата ще стартира от 27 октомври 2008 г.

14:50 | 24.10.08 г.

На свое заседание днес Управителният съвет на Монбат АД прие решение да бъде извършено ново обратно изкупуване на собствени акции, което е третата поредна подобна процедура, предприета от дружеството, се казва в съобщение до Бюлетин Investor.bg.

Броят акции, подлежащ на обратно изкупуване по настоящата процедура, е до 0,366 % от регистрирания капитал, или до 143 000 броя акции.

Минималната цена на обратнота изкупуване е определена на 6 лева за акция, а максималната – на 8 лева. Процедурата ще стартира от 27 октомври 2008 г.

Срокът за извършване на обратното изкупуване, в това число и заплащане на изкупените акции, е до 180 календарни дни, считано от 27 октомври. В случай на изчерпване на количеството преди крайния срок, настоящата процедура по обратното изкупуване се прекратява като успешно приключила. В случай, че до края на срока по първото изречение не се изкупи максималния брой акции, УС по своя преценка може както да удължи срока с нови 180 календарни дни при съответно прилагане на разпоредбата на предходното изречение, така и да прекрати процедурата независимо от броя изкупени акции.

В срока на настоящата процедура в зависимост от пазарните условия УС по своя преценка може да променя минималната или максималната цена на обратно изкупуване. В този случай дружеството уведомява КФН, БФБ, инвеститорите и обществеността, като уведомяването се извършва след приключване на борсовата сесия, най-късно до края на работния ден, предхождащ деня, от който влиза в сила промяната на минималната или максималната цена на обратното изкупуване.

Инвестиционният посредник, на който е дадена поръчка за изкупуването, е Бенчмарк Финанс АД.

Целта на обратното изкупуване и при неблагоприятна пазарна конюнктура на капиталовите пазари и негативни пазарни тенденции да бъде оказана подкрепа и стабилизирана цената на акциите на дружеството, се уточнява още в съобщението.

Същевременно Монбат АД обяви края на втората процедура по обратно изкупуване на 115 380 броя акции, или 0,295% от капитала.

Общият брой на изкупените обратно акции за периода 15 септември 2008 г. – 23 октомври 2008 г. е 115 380 броя акции. Средната цена на обратното изкупуване за периода е 9,19 лева за една акция. Общата стойност на сделките по обратното изкупуване е 1,06 млн. лева.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:23 | 13.09.22 г.
fallback