fallback

Отново протести в Кремиковци за неизплатени заплати

Синдикатите ще имат среща днес със синдиците, за да изяснят дали в предприятието има пари за изплащане на дължимите възнаграждения

09:29 | 21.10.08 г.
Автор - снимка
Създател

Около 500 металурзи се събраха тази сутрин пред централното управление на Кремиковци на протестен митинг, организиран от КНСБ.

Основните искания на протестиращите са да има работещо предприятие и да им бъдат изплатени заплатите за август и за септември, каза вицепрезидентът на КНСБ Валентин Никифоров, цитиран от БТА.

Представители на синдиката ще имат среща днес със синдиците на дружеството, за да изяснят дали в предприятието има пари за изплащане на дължимите възнаграждения. Те ще поискат и информация дали компанията Ворскла стийл е депозирала официално намерението си за отказ от договора за ишлеме с комбината.

В понеделник изпълнителният директор на Ворскла Виктор Демянюк заяви, че компанията се готви да се откаже от договора за ишлеме с Кремиковци и че е пуснала писмо-предизвестие за намерението си, чийто срок е изтекъл в петък. Като мотив за това решение той посочи това, че Ворскла не среща разбиране в желанието си да съхрани жизнеспособността на комбината от страна на синдиците, ръководството на завода и синдикатите.

Никифоров посочи, че месечният капацитет на Кремиковци е 150 хил. т продукция, от които украинската компания осигурява 70 хил. т. Затова съществува възможност и за други компании да се включат като оператори по договора за ишлеме, отбеляза Валентин Никифоров.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:21 | 13.09.22 г.
fallback