fallback

ОББ повиши лихвите по кредитите

Кредити вече се отпускат основно на най-платежоспособните кредитоискатели с доказан доход на база данъчна декларация

15:43 | 20.10.08 г.

ТБ ОББ АД повиши лихвите си с до 1 процентен пункт, след като от началото на месеца корекции в кредитната си политика отчетоха и Пощенска банка, Уникредит Булбанк и Банка ДСК. Информацията е от Кредит Навигатор, като оттам уточняват, че кредити вече се отпускат основно на най-платежоспособните кредитоискатели с доказан доход на база  данъчна декларация.

За кредитоискатели с доказване на доходи, различни от трудови, времето за одобрение е удължено и затруднено, уточни Борис Димитров от кредитния посредник.

ОББ намалява промоционалният период с лихва 9,95% по "Отворен кредит" за всички нови стандартни клиенти от 6 на 3 месеца за подадени молби на и след 17 октомври 2008 година. С 1 процентен пункта до 16% се увевеличават лихвените нива за нови стандартни клиенти по "Отворен кредит" за подадени молби на и след 17 октомври 2008 година.

С до 1% са увеличени и лихвите по другите видове кредити, в това число и ипотечните. Например ипотечните кредити в лв. за покупка на имот без промоционален период вече са 9,5% спрямо 8,5% преди това, а при ипотечните кредити за ремонт лихвата в лв. вече ще е 10,5%.  В евро лихвите също се повишават с един процентен пункт и за покупка на имот вече са 8,5%, а за ремонт - 9,5%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:56 | 11.09.22 г.
fallback