fallback

Не било вярно, че окончателно сме загубили пари за пътища по ФАР

Дали има загубени средства ще стане ясно на 23 ноември

13:34 | 17.10.08 г.
Автор - снимка
Създател

Досега няма окончателно изгубени средства по предприсъединителните програми ФАР, ИСПА и САПАРД, каза пред журналисти в парламента вицепремиерът Меглена Плугчиева.

Така тя коментира информацията, че едната от двете разплащателни агенции по програмата с отнети акредитации, не е успяла да получи одобрение за подновяване на работата си.

Плугчиева подчерта, че съдбата на средствата по програма ФАР ще бъдат решени до 23 ноември. Тоест за загубени пари може да се говори едва ако дотогава агенцията по ФАР към Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) не възстанови отнетата й акредитация.

На въпрос на Investor.bg колко евентуално биха били загубените средства за страната ни, Плугчиева каза, че това ще се пресмята, ако акредитацията не бъде възстановена.

По-рано днес стана ясно, че изпълнителният директор на Национална агенция „Пътна инфраструктура“ е подал оставка.

Що се отнася до програма САПАРД, Меглена Плучгиева съобщи, че вчера е получено писмо от ЕК, че са уравенени плащанията по САПАРД за 2007 г., което на практика означава, че комисията признава разходите по програмата по проекти за миналата година. Още не се уравнени плащанията за 2008 г.

В тази връзка тя каза, че смята работата на новото ръководство на фонд Земеделие за по-добра от тази на предишното, що се отнася до темп на работа, а също така и до прозрачност. В същото време обаче от изказването й стана ясно, че все пак има съмнения за нередности, тъй като сигнали за проверки са били изпращани на ОЛАФ и в прокуратурата, дори и без да има доказани злоупотреби.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:03 | 26.08.22 г.
fallback