fallback

Стара планина Холд започва обратно изкупуване от утре

Минималната цена на обратно изкупуване е 2,15 лева, а максималната – 2,80 лева.

14:56 | 14.10.08 г.

Стара планина Холд АД ще започне процедура по обратно изкупуване на акции от основния си капитал, считано от утре, 15 октомври, съобщи холдинговото дружество чрез Бюлетин Investor.bg.

В следващите 60 дни, считано от утре, Стара планина Холд ще изкупи до 0,5% от капитала си или до 105 000 акции. Минималната цена на обратно изкупуване е 2,15 лева, а максималната – 2,8 лева.

В случай на изчерпване на определеното количество акции, а именно ако дружеството изкупи 105 000 броя акции, процедурата по обратното изкупуване се прекратява като успешно приключила.

В случай, че в определения срок не се изкупи максималния брой акции, съветът на директорите може по своя преценка да удължи срока при съответно прилагане на условията в предходното изречение.

Съветът на директорите е избрал Интернешънъл Асет Банк АД за лицензиран инвестиционен посредник, на който ще бъде дадена поръчка за изкупуването.

Днес капитализацията на Стара планина Холд се повиши с 2,5%, а последната сделка с акциите на дружеството е при цена 2,48 лева.

Свързани компании:

Стара планина холд АД(SPH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:18 | 06.09.22 г.
fallback