fallback

Пак ще мислят за данъка върху дивидентите

Според депутата от БСП Петър Кънев трябва да си намали и осигурителната тежест

12:45 | 10.10.08 г.
Автор - снимка
Създател

Може да се помисли по въпроса за отпадане на данъка върху дивидентите, а също така и за намаляване на осигурителната тежест, предложи от парламентарната трибуна депутатът от БСП Петър Кънев.

Подобни предложения бяха изказани днес и от депутати от опозицията.

Във връзка с финансовата криза Кънев посочи, че гражданите на страната са защитени, особено след вчерашното решение за гарантиране на депозитите до 50 хил. евро.

„Трябва обаче да се помисли за фирмите, тъй като по-голямата част от износа ни е за страните от ЕС, а там вече се наблюдава стагнация и се затварят производства. Това съответно би засегнало и нашите фирми износители“, каза още Кънев.

През последните месец-два се наблюдава леко забавяне на ръста на кредитиране на фирмите, като се има предвид, че доскоро банките сами търсеха „добрите“ фирми, за да им отпускат кредити, коментира той.

По думите му някои банки вече имат известен проблем със свежия капитал и затова чакат с нетърпение разпределението на бюджетния излишък, средствата от които ще минат през тях.

Кънев каза още, че бюджетът за следващата година би трябвало да е по-консервативен от тазгодишния и че не можем да очакваме темпът ни на растеж да бъде като досегашния.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:56 | 22.08.22 г.
fallback