fallback

Е.ОН започна поетапно изключване на тока на ВиК Добрич

Първоначално са били прекъснати 8 обекта на длъжника, които нямат отношение към водоснабдяването на град Добрич и региона

14:03 | 09.10.08 г.
Автор - снимка
Създател

На 7 октомври 2008 г. Е.ОН България е започнала поетапно изключване на електрозахранването на Водоснабдяване и канализация (ВиК) – гр. Добрич поради неспазване на споразумението за разсрочено плащане, съобщиха от Е.ОН.

Първоначално са били прекъснати 8 обекта на длъжника, които нямат отношение към водоснабдяването на град Добрич и региона. Днес прекъсването е продължило и, ако от страна на ВиК Добрич не бъдат предприети необходимите действия, електроразпределителната компания ще пристъпи и към спиране на захранването на помпени станции, се казва в съобщението.

През юли Е.ОН подписа споразумение за разсрочване на задължението на ВиК Добрич, който е най-големият длъжник на компанията. Дългът в размер над 1,5 млн. лв., натрупан до юли, трябваше да бъде платен по съобразена с възможностите на ВиК схема в продължение на 8 месеца, като едновременно с това трябваше да се заплащат в срок текущите задължения, уточняват от Е.ОН.

Към момента дългът на ВиК Добрич отново достига сумата от юли, а размерът на превежданите суми не отговаря на взаимно постигнатата договореност за плащане на текущите задължения, твърдят от електроразпределителната компания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:34 | 20.08.22 г.
fallback