fallback

Аукционът за неизползваните права на ИХ България ще е на 9 октомври

Съгласно Правилника на борсата, аукционът се осъществява посредством въвеждане на пазарна поръчка за продажба на цялото количество неупражнени права

10:11 | 08.10.08 г.
Автор - снимка
Създател

На 9 октомври (четвъртък) ще се проведе аукцион за продажбата на неизползваните права от увеличението на капитала на Индустриален Холдинг България, на който ще бъдат предложени 17 055 586 права, срещу които не са записани облигации, съобщи БФБ-София.

Съгласно Правилника на борсата, аукционът се осъществява посредством въвеждане на пазарна поръчка за продажба на цялото количество неупражнени права от страна на борсовия член, обслужващ увеличението на капитала. Поръчката се въвежда в рамките на една минута от началото на фазата за въвеждане на поръчки на съответния аукцион. Продължителността на фазата на въвеждане на поръчки е от 13:15 ч. до 13:45 ч.

Емисията конвертируеми облигации на ИХ България е в размер на 21 878 000 лева, разпределени в 218 780 броя безналични, лихвоносни, конвертируеми, свободнопрехвърляеми и необезпечени облигации, с номинална и емисионна стойност 100 лева всяка. Лихвата е фиксирана, в размер на 8 % на годишна база, с шестмесечен период на лихвено плащане и матуритет от три години.

Конвертирането на облигациите в акции ще се извърши на падежа на облигациите, както и с междинно конвертиране в края на втората година на заема. Всеки облигационер ще има право вместо изплащане на притежаваните от него облигации, да ги замени (конвертира) в такъв брой акции, отговарящи на актуалното към момента на замяната конверсионно съотношение.

От началото на търговията днес акциите на холдинга отчитат спад от 1,87% до 4,83 лв. за брой.

Свързани компании:

Индустриален Холдинг България АД(IHB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:07 | 10.09.22 г.
fallback