fallback

Лицензираха здравноосигурителен фонд на Химмаш АД

Акционери със значително участие в капитала на ЗОФ Европа са Гордан холдингс ООД, САЩ с дял от 49,2% и НТ Неротек ООД, което притежава 24%

16:04 | 07.10.08 г.

Комисията за финансов надзор е издала лиценз за извършване на дейност по доброволно здравно осигуряване на Здравноосигурителен фонд Европа АД - София, съобщи Комисията за финансов надзор.

Акционери на фонда са публичното дружество Химмаш АД с дял от 54,4%, Здравко Димитров с 9,9%, Албена Златарева - 6%, Атанаска Костова - 9,9%, Йордан Христов - 9.9%, Семир Абумелих - 3.3%, Димитър Петров - 3.3% и Веселин Стефанов с 3.3%.

По данни от отчета на Химмаш от края на миналата година акционери със значително участие в капитала на ЗОФ Европа са „Гордан холдингс” ООД, САЩ с дял от 49.2% и НТ”Неротек ООД, което притежава 24% от дружеството.

Фондът ще предлага следните здравноосигурителни пакети: „Подобряване на здравето и предпазване от заболяване”; „Извънболнична медицинска помощ”; „Болнична медицинска помощ”; „Услуги, свързани с битови и други допълнителни условия при предоставяне на медицинска помощ”, „Възстановяване на разходи”.

„ЗОФ Европа” АД е с едностепенна система на управление, като в състава на Съвета на директорите влизат: „Химмаш” АД, чрез представителя си Йордан Христов – член и председател на СД, Силви Петров- член на СД и изпълнителен директор, Надежда Стоева и Милен Козарев – членове на СД.

 

Свързани компании:

Химмаш АД(4CJ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:14 | 12.09.22 г.
fallback