fallback

Стопанска и инвестиционна банка АД променя името си

Предвижда се от "Стопанска и инвестиционна банка АД" наименованието да се смени на "СИБАНК АД", като същото се изписва на латиница "CIBANK PLC"

10:07 | 03.10.08 г.

ТБ Стопанска и Инвестиционна Банка АД-София свиква извънредно ОСА на 18 ноември, на което ще се гласува по проект за смяна на наименованието на банковата институция, става ясно от съобщение на БФБ-София.

Предвижда се от "Стопанска и инвестиционна банка АД" наименованието да се смени на "СИБАНК АД", като същото се изписва на латиница "CIBANK PLC".

При липса на кворум събранието ще се проведе на 3 декември.

През септември миналата година Кей Би Си Банк Лимитед (KBC), Белгия и акционерите на Стопанска и инвестиционна банка АД - Цветелина Бориславова и инвестиционният фонд Novator, основан от исландския инвеститор Тор Бьорголфсон, подписаха споразумение за придобиването от KBC на пакет от 75% от капитала на банката за сума от 295 млн. евро.

След това KBC отправи търгово предложение към останалите акционери в СИБанк при цена за акция от 110,34 лева като към момента свободно търгуемият обем акции от капитала на банката е почти 0%.

Търговият предложител възнамерява да отпише СИБанк от публичния регистър, воден от КФН.

Свързани компании:

ТБ СИБанк АД - свалена от търговия(5EC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:04 | 14.09.22 г.
fallback