fallback

Левон Хампарцумян: При торнадо и магарето може да лети

Предстои ни една по-мека криза от тази, която вече сме преживели, е мнението на главния изпълнителен директор на УниКредит Булбанк

15:43 | 01.10.08 г.

При торнадо и магарето може да лети, каза по повод бурното икономическо развитие в последните години Левон Хампарцумян, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк, на конференция по повод 15-годишнината на Института за пазарна икономика в столичния хотел Шератон.

"Предстои ни една по-мека криза от тази, която вече сме преживели. Ние не трябва да се конкурираме с миналото си, а с другите страни, така че проблемът си е наш", уточни Хампарцумян.

"Комерсиалният успех в българската действителност може да означава зависимост", каза още Хампарцумян. "Институтът за пазарна икономика трябва да съществува, но без да си поставя икономически цели, защото това може да доведе до зависимост. Човек за да бъде свободен, трябва да е осигурен, а българинът, ако не зависим, то поне е затруднен от действителността", уточни той.

Правителството в момента има повече отговорности от нас, но са изключително бездарни, каза заместник-председателя на Столичния общински съвет Мартин Заимов, като под "нас" визираше неправителствените организации. Той посочи пример, че когато в Общинския съвет се говори за урбанизъм, социалистите казват, че това е работа на пазарните сили. "Тоест това, което едно време се е разглеждало като средство, се е превърнало в цел", каза още Заимов, който е един от идейните основатели на Института за пазарна икономика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:19 | 05.09.22 г.
fallback