fallback

Възстановяват производството в Цигарена фабрика Пловдив от октомври

Възстановени на работа технолози разработват нови марки цигари, за които обаче още не се съобщават подробности

17:02 | 30.09.08 г.

Новият собственик на Цигарена фабрика Пловдив АД ще продължи да произвежда цигари, като се очаква производството да започне още през следващия месец.

Това съобщи на първото Общо събрание на акционерите на дружеството след приватизацията му Златомира Драганска, директор на цигарената фабрика преди приватизацията, която запазва длъжността си.

Вече са предприети действия по възстановяване на спряното преди приватизацията производство на цигари във фабриката – закупуват се тютюни, подготвят се машините.

Възстановени на работа технолози разработват нови марки цигари, за които обаче Драганска отказа да съобщи подробности. Тя не съобщи и какъв обем на производство ще цели да постигне новият собственик.

В момента се обсъжда колко от съкратените работници ще бъдат върнати на работа в предприятието.

Предприятието бе раздържавено на пода на Българската фондова борса през юли тази година. Пловдивската фирма Сигма консултинг придоби от Булгартабак холдинг 78 на сто от капитала на дружеството, като цената на пакета достигна 30,8 млн. лева.

Акционерите редуцираха броя на членовете на борда на предприятието, които от 5 занапред ще бъдат трима. Като юридическо лице в управителното тяло влиза фирма Сигма консултинтинг, която ще се представлява от Светослав Захариев. Направени бяха и промени в устава на дружеството.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:19 | 10.09.22 г.
fallback