fallback

Софарма увеличава дела си в Медика

Софарма е увеличила дела си в капитала на Медика АД, като е преминала границата от 5%, показва седмичният бюлетин на Централен депозитар

16:40 | 29.09.08 г.

Софарма АД е увеличила дела си в капитала на Медика АД, като е преминала границата от 5%, показва седмичният бюлетин на Централен депозитар.

На 18 септември са изтъргувани 17 036 акции на Медика АД, като сетълментът е на 23 септември (вторник), което влиза в седмичния бюлетин на Централен депозитар за миналата седмица. Сделките са за 0,17% от капитала на Медика АД.

На 31 януари 2008 г. Софарма АД придоби 1,55% от капитала на Медика АД. Чрез свързани лица Софарма притежава над 90% от капитала на Медика АД.

Според бюлетина на Централен депозитар клиенти на естонската Hansapank са намалили под 10% участието си в капитала на Бенчмарк фонд имоти АДСИЦ. През миналата седмица клиенти на Hansapank продаваха от дяловото си участие в Прайм Пропърти АДСИЦ.

Отново през миналата седмица Химимпорт Инвест е намалил делът си в Химимпорт АД под 70%, а ТБ Уникредит Булбанк е увеличила дела си в Химимпорт АД до над 10%, вероятно в резултат на репо-сделка, каквито често са се сключвали в подобни обеми по позицията на Химимпорт между посочените дружества.

Свързани компании:

Медика АД(5MA)

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:09 | 12.09.22 г.
fallback