fallback

Разграничават туроператорите и туристическите агенти в категории

Предвижда се още въвеждане на нови видове туристически обекти - хостели и апартаменти за гости

12:12 | 24.09.08 г.
Автор - снимка
Създател

Разграничаване на дейността на туроператорите и туристическите агенти в категории, както и отпадане на категоризацията на самостоятелните заведения за хранене и развлечения, предвиждат част от предлаганите промени в законопроекта за изменение и допълнение на Закона за туризма, съобщиха от Национален хотелиерски мениджмънт клуб.

Сдружението участва в работна група за обсъждане на законопроекта, който предвижда още въвеждане на нови видове туристически обекти - хостели и апартаменти за гости.

Законопроектът е съобразен с актуалните изисквания на ЕС за намаляване на административната тежест, т.е. за опростяване на процедурите и намаляване на задълженията за информиране за бизнеса, както и с Програмата за по-добро регулиране 2008-2010 г., приета от Министерски съвет през март 2008 г.

С проекта за изменение на закона се въвежда изискване към лицата, които ще извършват хотелиерство в апартаменти за гости, да представят изрично писмено съгласие от всички собственици на сградата за извършване на тази туристическа дейност в обекта.

Законопроектът въвежда също така няколко норми, свързани с допълнителните туристически услуги и лицата, които ги предоставят. Посочват се изискванията към екскурзоводите, планинските водачи, аниматорите и ски-учителите. Промените са резюмирани в четиринадесет точки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:11 | 03.09.22 г.
fallback