fallback

КФН лицензира пет нови договорни фонда

Единият от фондовете е базиран на индекса BGTR30, съобщават от надзора

12:06 | 24.09.08 г.
Автор - снимка
Създател

На днешното си заседание Комисията за финансов надзор издаде разрешения за организиране на пет нови договорни фонда, единият от които е базиран на индекса BGTR30, съобщават от надзора.

Комисията е издала разрешение на УД Златен лев Капитал АД за организиране и управление на договорен фонд „Златен лев Индекс 30”. Фондът ще инвестира в акции и права на дружества, приети за търговия на БФБ-София, включени в индекса BG TR30. Фондът ще прилага „пасивно управление” – инвестиционен подход, който следва развитието на индекса BG TR30, като инвестира преобладаващата част от привлечените от инвеститорите средства в акции на дружества, влизащи в неговия състав и в приблизително същите пропорции, като теглата им в индекса.

Днес комисията издаде на УД Астра Асет Мениджмънт АД разрешение за организиране и управление на договорените фондове „Астра Плюс”, „Астра Баланс” и „Астра Кеш”. ДФ „Астра Плюс” е с умерен до висок рисков профил. Фондът ще инвестира приемуществено в акции и търгуеми права на регулирани пазари в страната и чужбина. ДФ „Астра Баланс” е с умерен профил и ще инвестира балансирано в облигации, акции и търгуеми права на регулирани пазари в страната и чужбина, а ДФ „Астра Кеш” е с нисък рисков профил и ще инвестира преимуществено в банкови депозити, инструменти на паричния пазар и дългови ценни книжа.

КФН е издала разрешение и на УД „Аврора Кепитъл” АД за организиране и управление на договорен фонд „Аврора Кепитъл – Югоизточна Европа”, който е със средно до високо ниво на риск. Фондът ще инвестира предимно в български и румънски акции, както и на компании от страните от Югоизточна Европа, деривативни инструменти (фючърси, опции и форуърди), на компании или валути с цел оптимизиране на портфейла на фонда, както и в ипотечни и корпоративни облигации.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:40 | 14.09.22 г.
fallback