fallback

Ръководството на борсата с нов петгодишен мандат

С почти пълно единодушие бе прието Бистра Илкова, Виктор Папазов, Людмила Елкова и Тодор Брешков да запазят местата си в СД

10:17 | 23.09.08 г.

На проведеното преди минути извънредно Общо събрание на Българска фондова борса почти с пълно единодушие бяха приети всички точки от дневния ред.

Така настоящите членове на Съвета на директорите (СД) Бистра Илкова, Виктор Папазов, Людмила Елкова и Тодор Брешков получават нов петгодишен мандат на управление.

От СД излиза единствено Владимир Владимиров (по негова молба), а мястото му заема Асен Ягодин.

Решенията бяха гласувани от общо присъстващите около 15 акционери, като имаше само един глас „против“ и един „въздържал се“.

Пред Investor.bg някои от присъстващите изразиха недоволство от това, че гласуването за членовете на СД е било „анблок“, т.е. подкрепата е за всички предложени за преизбиране членове на Борда. Някои от акционерите са предпочитали гласуването на доверие на досегашните шефове на борсата да става поотделно за всеки един от тях.

Като цяло подкрепата за запазване на досегашното ръководство бе по-голяма от тази на предишното Общо събрание, проведено през юли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:29 | 23.09.08 г.
fallback