fallback

Влизат в сила промените в индексите, гласуват нов мандат за СД на БФБ

Ще има Общи събрания на БТК и Адванс Терафонд; Монбат ще обяви месечни резултати

08:04 | 23.09.08 г.

Работната седмица стартира с промяна на базата на индексите SOFIX, BG40 и BGTR30.

Книжата на Енемона АД ще бъдат прибавени към базата на SOFIX, с което броят на дружествата в неговия състав става 20.

От базата на BG40 ще бъдат извадени Чугунолеене АД-Ихтиман, Параходство Българско речно плаване АД-Русе, Албена АД-к.к. Албена, М+С хидравлик АД-Казанлък, Девин АД-Девин, Ломско пиво АД-Лом, Северкооп Гъмза Холдинг АД-София, Захарни заводи АД-Горна Оряховица, Холдинг Варна АД-Варна.

На тяхно място ще бъдат добавени Холдинг Пътища АД-София, Зърнени Храни България АД-София, Трейс груп холд АД-София, Енемона АД-Козлодуй, Билборд АД-София, Неохим АД-Димитровград, Фаворит Холд АД-София, Полимери АД-Девня, Проучване и добив на нефт и газ АД-София.

От структурата на BGTR30 ще бъдат извадени Холдинг Варна A АД-Варна, М+С хидравлик АД-Казанлък, Петрол АД-София, Пловдив-Юрий Гагарин БТ АД-Пловдив, Полимери АД-Девня, ТБ Централна кооперативна банка АД-София, Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ-София.

На тяхно място ще бъдат добавени Холдинг Пътища АД-София, Енемона АД-Козлодуй, Зърнени Храни България АД-София, Мостстрой АД-София, Оловно цинков комплекс АД-Кърджали, Спарки Елтос АД-Ловеч, Трейс груп холд АД-София.

Тази сутрин ще се проведе и извънредно Общо събрание на Българска фондова борса–София, като в дневния ред е приемането на решение за преизбиране за нов петгодишен мандат на следните настоящи членове на Съвета на директорите: Бистра Илкова, Виктор Папазов, Людмила Елкова и Тодор Брешков. Ще бъде гласувано и решение за освобождаване на Владимир Владимиров като член на СД по негова молба и избиране на Асен Ягодин като нов член на СД.

Днес предстои и Общо събрание на акционерите (ОСА) на Българска телекомуникационна компания АД. На него ще се гласува за вливане на БТК Мобайл ЕООД в БТК.

Също днес е и крайната дата за записване акциите от увеличението на капитала на Адванс Терафонд АДСИЦ. Емисионната цена на новите 66 084 087 броя акции е 1,9 лева.

В сряда пък е последната дата за сключване на сделки с акциите на ЦКБ и Тодоров АД с право на участие в предстоящото ОСА на двете дружества. На събранието на Тодоров АД ще се гласува за продажба на хотелска база, собственост на дружеството, за 3,1 млн. лв. без ДДС. Акционерите на ЦКБ ще гласуват за промени в устава на банката, включващи овластяване на УС да взема решение без одобрение на ОСА в срок от 5 години за увеличение на капитала на ЦКБ до 30 млн. лв.

В сряда е и крайният ден за покупка на акции от капитала на Ломско пиво с право на участие в увеличението на капитала на компанията. Пивоварната планира увеличение на капитала от 4,5 млн. на 6 млн. лв. чрез издаване на 1,5 млн. акции с номинал 1 лев и емисионна цена 2,5 лева.

В четвъртък Монбат ще обяви месечни финансови резултати за месец август.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:25 | 05.09.22 г.
fallback