fallback

Очаква се поскъпване на маршрутките в София

Според анализа на общината превозвачите са създали собствен контрол за стриктно спазване на разписанията по маршрутите

16:55 | 18.09.08 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на билета в маршрутните линии в София не следва да бъде намалявана до тази на билета за градски транспорт, дори се очаква в най-скоро време да бъде увеличена. Това става ясно от анализ на състоянието на транспортното обслужване по маршрутните линии, внесен в комисията по транспортна инфраструктура на Столичния общински съвет (СОС) от заместник-кмета Велизар Стоилов.

В същото време към момента няма искане от самите превозвачи за увеличаване на цената, казват от общината.

Седем от маршрутните линии в момента не се обслужват (38, 40, 41, 42, 43, 44 и 45), при някои предстои да бъде спряно обслужването (13 и 49). Причината е недостатъчното им ползване от пътниците.

Според анализа на общината превозвачите са създали собствен контрол за стриктно спазване на разписанията по маршрутите. Единствената причина за разстройването на разписанията е трафикът в столицата, се посочва в документа.

Договорите на сегашните превозвачи по маршрутните линии изтичат през 2011 г., като изключение са договорите за линии с номера 39, 46, 47 и 48, които в момента превозвачите обслужват с анекси към договорите до следващи конкурси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:05 | 08.09.22 г.
fallback