fallback

Станишев ще преговаря за участието ни в подготовката на Игрите в Сочи

Ще бъде дадена и подкрепата на правителството за българското участие в международния инвестиционен форум "Сочи 2008"

13:00 | 18.09.08 г.
Автор - снимка
Създател

Министър-председателят Сергей Станишев отпътува на еднодневно работно посещение в Сочи, Русия, съобщиха от Министерски съвет. Премиерът ще има срещи с руския си колега Владимир Путин, с министъра на регионалното развитие на Руската федерация Дмитрий Козак и с ръководителя на администрацията на Краснодарския край Александър Ткачов.

При посещението си у нас през януари т. г. Владимир Путин отправи покана български строителни и инфраструктурни фирми да се включат в предстоящите огромни по мащабите си дейности по подготовката на зимните Олимпийски игри в Сочи през 2014 г. Желанието и потенциалът на наши фирми за участие в изграждането на широк спектър от обекти - спортни съоръжения, хотели, пътища и пречиствателни станции, ще бъде един от акцентите в разговорите.

Ще бъде дадена и подкрепата на правителството за българското участие в международния инвестиционен форум „Сочи 2008“. Очаква се във форума да участват около 10 000 души от 36 страни.

Сред темите, които ще бъдат засегнати в разговорите, са и състоянието на основните енергийни проекти, споразумения за които бяха подписани при официалното посещение на руския президент у нас, както и организацията на пряка железопътно-фериботна връзка между пристанищата „Варна“ и „Кавказ“, чрез която България ще стане „източна морска врата“ на ЕС и на страните от Централна Европа към Русия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:25 | 30.08.22 г.
fallback