fallback

Лукойл: Цените на горивата в България зависят от Средиземноморския пазар

В близките дни се очаква понижение на ценита на бензина на Средиземноморския пазар и то ще се отрази и на цените в България

17:09 | 16.09.08 г.
Автор - снимка
Създател

Цените на горивата в България зависят от тези на Средиземноморския пазар, казаха за Investor.bg от пресцентъра на Лукойл България в отговор на въпрос относно днешното повишение на цените на горивата, при условие че петролът поевтинява на световните пазари. На Средиземноморския пазар се формират цените на готовите горива за Европа и Лукойл не може да не се съобразява с тях, посочиха от компанията.

Така например на Средиземноморския пазар за работните 11, 12 и 15 септември котировките на бензина са се вдигнали съответно с 40 долара/т, със 17,75 долара/т и с 9 долара/т, като общо повишението на цените на безоловния бензин А-95Н за периода 10-15 септември е със 7,3%. Същевременно вдигането на цените на бензина на Лукойл в България за посочения период е с 30 лв./т, уточниха от компанията.

От Лукойл съобщиха още, че по прогнозни данни в близките дни се очаква понижение на ценита на бензина на Средиземноморския пазар (при условие че няма скок на цените на петрола), и то ще се отрази и на цените на горивата в България.

А що се отнася до котировките на дизеловото гориво, от Лукойл казаха за Investor.bg, че за периода 10-15 септември на Средиземноморския пазар неговата цена се е понижила с 1%, което ще се отрази и в понижение на цената на дизеловото гориво в България утре (в близките часове ще е ясно с колко).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:36 | 08.09.22 г.
fallback