fallback

Ще си сътрудничим с Унгария в областта на инвестициите и енергетиката

Обменът на стоки между двете страни за първите шест месеца на 2008 г. възлиза на 422,8 млн. евро, което е с 16 на сто повече в сравнение със същия период на миналата година

09:24 | 16.09.08 г.
Автор - снимка
Създател

България и Унгария ще си сътрудничат в областта на инвестициите, енергетиката, развитието на малките и средните предприятия, както и при подготовката на съвместни проекти в рамките на Европейския съюз, съобщиха от Министерство на икономиката и енергетиката (МИЕ).

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Явор Куюмджиев и Абел Гарамхеди, държавен секретар в Министерството на националното развитие и икономиката на Унгария, ще подпишат днес в сградата на МИЕ спогодба за сътрудничество между двете ведомства, в която ще залегнат потенциалните сфери на партньорство между двете държави.

На церемонията по подписването ще присъства и посланикът на Унгария Юдит Ланг.

През последните години стокообменът между България и Унгария бележи ръст, отбелязва пресцентърът на министерството. Обменът на стоки между двете страни за първите шест месеца на 2008 г. възлиза на 422,8 млн. евро, което е с 16 на сто повече в сравнение със същия период на миналата година.

В структурата на българския износ за Унгария традиционно присъстват произведенията на хранително-вкусовата промишленост, суровини, алуминий, текстил, органичната химия, акумулатори. В страната от Унгария внасяме предимно автомобили, медикаменти, електроника, царевица, уреди.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:59 | 23.08.22 г.
fallback