fallback

Морските и речни пристанища ще стават комплексни транспортни центрове?

Експерти искат по-активно участие на публично-частния бизнес в изграждането на инфраструктурата

13:30 | 12.09.08 г.
Автор - снимка
Създател

Експерти предлагат Министерство на транспорта и неговите специализирани структури да подготвят и актуализират програми за действия за изграждане в българските морски и речни пристанища на комплексни транспортни центрове за обслужване на товарни и пътнически потоци в рамките на Европейския съюз.

Това е записано в заключителен документ, който се очаква да бъде приет по време на кръгла маса на тема „Българският воден транспорт със значимо участие в международните интермодални превози“.

В препоръките участниците във форума предлагат да се предвидят ефективни мерки за подготовка на предложения за усъвършенстване на законодателството и създаване на предпоставки за по-активно участие на публично-частния бизнес в изграждането на инфраструктурата в развитието на българските речни и морски пристанища.

Според програмата за развитие на водния транспорт у нас за периода 2007-2013 г. приоритет са четири основни проекта, сред които подобряване на корабоплаването по река Дунав и създаването на система за управление на корабния трафик в Черно море.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:59 | 10.09.22 г.
fallback