fallback

Правителството и София комбинират варианти за проблема с боклука

До петък представителите на държавата и на общината имат ангажимент да участват в допълнителни експертни разговори, за да уточнят подробностите

18:54 | 08.09.08 г.
Автор - снимка
Създател

Правителството и Столичната община работят заедно по комбиниран вариант за обезвреждане на балираните отпадъци, който трайно ще реши въпроса с тях. Това съобщи правителствената информационна служба.

Договорката е била постигната днес между министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров и заместника му Чавдар Георгиев, заместник-министъра на финансите Любомир Дацов, кмета на София Бойко Борисов и заместник-кмета по околната среда Мария Бояджийска.

Срещата е по инициатива на вицепремиера Меглена Плугчиева, се посочва в съобщението. От него обаче не става ясно да има някакъв напредък по решаването на проблема, нито са указани конкретни стъпки или поне планове за напредък по този въпрос.

До петък представителите на държавата и на общината имат ангажимент да участват в допълнителни експертни разговори, за да уточнят подробностите около варианта за окончателно решение за оползотворяване на временно депонираните отпадъци на площадката в Кремиковци.

Участниците в срещата са заявили, че правителството и общината ще направят всичко необходимо, за да не се допусне наказателна санкция срещу България заради нерешаването на проблема с балираните отпадъци, които в момента се съхраняват на площадки в столицата. Заради това страната ни има отправена забележка от Европейската комисия, се посочва в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:42 | 07.09.22 г.
fallback