fallback

Еврохолд става гарант на Евролийз Ауто за заема от Deutsche Bank

Еврохолд България да стане гарант на Евролийз Ауто по сделка за секюритизиране на лизингови вземания ще гласува извънредно ОСА на Еврохолд България

17:10 | 08.09.08 г.
Автор - снимка
Създател

Акционерите на Еврохолд България АД ще гласуват по проект за сключване на договор за поръчителство, по силата на който Еврохолд България АД да стане гарант на своето дъщерно дружество Евролийз Ауто АД в комплекс от договори, свързани с осигуряване на финансирането на дейността по лизинговане леки и лекотоварни автомобили на Евролийз Ауто, става ясно от съобщение в Бюлетин Investor.bg.

По проекта ще се гласува на извънредно Oбщо събрание на акционерите на Еврохолд България, насрочено за 27 октомври.

Общата стойност на финансирането се предвижда да достигне 195 млн. евро, включващи 150 млн. евро финансиране от дружество-заемател (Bulgarian Auto Lease Funding B.V.), контролирано от Deutsche Bank A.G.–London Branch, максимален лимит от 20 млн. евро вторично финансиране и максимален лимит от 25 млн. евро самостоятелно участие на Евролийз ауто АД.

Поемането на задължения от страна на Еврохолд България по договора за поръчителство е в полза на Deutsche Bank A.G.–London Branch - в качеството й на агент на финансиращите страни, както и в полза на всички лица, които впоследствие могат да бъдат определени като главни кредитори в рамките на общата схема на финансиране.

Към момента Евролийз Ауто усвоява около 5-7 милиона евро месечно по лизинговите договори, които управлява. Финансовият ресурс, осигурен от Deutsche Bank, ще позволи на компанията да достигне месечни обеми от 10 милиона евро новогенериран бизнес и ще осигури възможност за дългосрочен растеж на лизинговия й портфейл. Привличането на новия кредитен ресурс с помощта на Deutsche Bank е важна стъпка към постигане на средносрочната цел на Евролийз Ауто – достигане на лизингов портфейл в размер на 1 милиард лева, посочват от компанията.

Днес 2 401 акции на Еврохолд България смениха притежателите си при средна цена от 4,57 лв. за акция, което представлява 0.07% ръст по позицията.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:36 | 12.09.22 г.
fallback