fallback

Избраха Ogilvy за рекламна агенция на годината, WWF – за рекламодател

Няколко категории останаха без присъдени награди или първо място

23:26 | 06.09.08 г.

Ogilvy & Mather Sofia беше избрана за рекламна агенция на годината, а WWF – за рекламодател на годината по време на церемония по закриването на фестивала на Асоциацията на рекламните агенции Рекламиада 2008 тази вечер в Албена, който се проведе с медийното партньорство на Инвестор.БГ.

Рекламната кампания за борба с климатичните промени „Аномална България“ на WWF, създадена от Ogilvy, се нареди на трето място сред кампаниите. На първо място е кастинг кампанията Big Brother 4 на New Moment New Ideas Company, а среброто беше отсъдено на социалната кампания на Британския съвет „Медии и обществено многобразие“ на студио Ентусиазъм.

Две категории останаха без никакви присъдени награди – „Корпоративна идентичност“ и „Автореклама“ въпреки немалкия брой заявки за участие, съответно 30 и 28. В категорията „Опаковки и етикети“ пък беше връчен само бронз на агенция oh yeah.

Само една награда (за второ място) беше присъдена и в категорията „Телевизионна реклама – стоки“ на Lowe Swing Communications. В останалите две телевизионни категории – за услуги и за социална, политическа или медийна реклама, бяха наградени само по две агенции. Златото в първата отиде при New Moment New Ideas, а във втората - при студио Ентусиазъм.

За втора поредна година категория „Интернет реклама“ остана без първо място. Среброто взе агенция Амекси, а бронза – Амити студио.

Две първи места бяха присъдени в категорията „Събития“ - на Noble Graphics Creative Studio и на студио Ентусиазъм.

Златото в категорията с най-голяма конкуренция като брой заявки (91) – външна реклама – отиде при Ogilvy пак за реклама за WWF за опазване на природните паркове в България. Агенцията спечели първото място и в прес категорията със същата реклама.

В категория „Дизайн“ на първо място е студио Ентусиазъм, а от радио рекламите беше отличен клип на New Moment New Ideas.

Още от фестивала: Publicis MARC стана медиа агенция на годината Новите медии променят света на рекламата Фестивалът в Албена събра рекламните експерти Над 30 интернет реклами ще се състезават на фестивала в Албена

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:25 | 13.09.22 г.
fallback