fallback

Преглед на печата за 6 септември

10:28 | 06.09.08 г.
Автор - снимка
Създател

Няма желаещи да строят паркинги в София в. Новинар

Само един кандидат е подал оферта за строителство на подземния паркинг при ЦУМ, каза в интервю за „Новинар” главният архитект на София Петър Диков. Предвижда се той да бъде на четири нива с капацитет от 900 автомобила. Нито една фирма обаче не се е отзовала на обявата за строителство на другите два паркинга – под бул. „Цар Борис III" и при метростанция 11, която ще обслужва кварталите "Мусагеница", "Дианабад" и Студентски град. Според Диков проблемът е в изискванията, които фирмите трябва да покриват. Ще бъде занижена цената и ще бъде променен срокът за изграждане, ако до 15 септември не се появят нови желаещи. Най-оптимистичният срок, в който можем да имаме завършен паркинг, е средата на 2009 г., каза още Диков.

Новата мисия на ОЛАФ в България започва в понеделник в. Дневник

От понеделник започва новата мисия на ОЛАФ в България и това е резултат от съвместните ни действия. Това каза пред журналисти вицепремиерът Меглена Плугчиева, предаде Агенция "Фокус".

България е активната страна в съвместната ни работа. В момента българските институции са тези, които констатират нередностите и предоставят по съответния ред информация, за да могат тези случаи да отидат в прокуратурата. Това е доказателство за промененото качество на съвместната ни работа с ОЛАФ, каза Плугчиева. По думите й и в други страни имало подобни проблеми, но е важно разследването по тези случаи да бъде доведено докрай.

Попитана за начините, по които ще бъдат отпуснати средства в помощ на земеделските стопани, вицепремиерът каза, че след разговорите, водени с еврокомисаря Мариан Фишер Бойл, в Брюксел е останала цяла българска делегация за техническа среща. Тя се ръководи от Атанас Кънчев, директор на Държавен фонд "Земеделие".

Кредитори на "Кремиковци" се оплакаха на ЕК в. Сега

Притежателите на ценни книжа от "Кремиковци" са се оплакали вчера от българската съдебна система в генералния секретариат на Европейската комисия. Те са запознали хората на Катрин Дей с неправомерното според тях решение на Софийския градски съд, с което за начало на неплатежоспособността на комбината се счита 2005 г. Тъй като това е преди емитирането на притежаваните от тях облигации, сега излиза, че платените от клиентите на водещи банково-брокерски институции 325 млн. евро не се признават за неоспоримо вземане. Вчера икономическото ведомство си поиска официално от "Кремиковци" 698 млн. лв., които комбинатът е взел като държавна помощ и с това държавата става най-големия кредитор.

150 000 румънци са почивали у нас в. Стандарт

Около 700 000 румънци са пътували в чужбина през този летен сезон, което е с 25 процента повече от 2007 г., а румънското черноморие е било посетено от не повече от 100 000 чужденци, пише днес румънският вестник "Куриерул национал".

Макар Гърция да остава основна дестинация, както в предишните години, най-голямото увеличение на посещенията е в Турция.

Около 250 000 румънски туристи са избрали да посетят тази година Гърция, особено островите Родос и Корфу, а 150 000 румънски туристи са посетили България, която продължава да бъде водеща дестинация за румънците.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:59 | 06.09.22 г.
fallback