fallback

Оптела - лазерни технологии търси 3 млн. лв. чрез увеличение с права

Решението е взето на вчерашното заседание на Съвета на директорите на Оптела - лазерни технологии АД

11:52 | 04.09.08 г.

Съветът на директорите на Оптела - лазерни технологии АД (бвишето Оптела - Оптични технологии АД) е решил за увеличение на капитала на дружеството с 1,5 млн. лв. до 10,635 млн. лв., чрез издаване на права. Всяка нова акция ще е с емисионна стойност 2 лв. и номинална стойност 1 лв., се казва в съобщение до БФБ-София.

Решението е взето на вчерашното заседание на Съвета на директорите на Оптела - лазерни технологии АД.  Ще бъдат издадени общо 9,135 млн. права и срещу всеки 6,09 права ще може да се запише една акция.

Посредник по увеличението ще бъде ИП Популярна каса -95 АД, който е дъщерно дружество на КТИ Съедиение, мажоритарен собственик и в Оптела - лазерни технологии АД.

За полугодието на 2008 г. Оптела - лазерни технологии АД има продажби за 1,08 млн. лв. и хиляда лева печалба.

В момента се търгуват едва 3,45% от акциите на Оптела - лазерни технологии АД поради факта, че наскоро капиталът на дружеството бе увеличен 29 пъти, чрез раздаване на акции като дивидент.

Последната сделка с акции на дружеството е при цена от 72 ст. за акция, или почти три пъти по-ниско от предлаганата емисионна цена на акция.

Свързани компании:

Оптела- лазерни технологии АД(PTP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:30 | 11.09.22 г.
fallback