fallback

EIG притежава 10% от капитала на сръбска застрахователна компания?

Според сръбския Централен депозитар EIG притежава 10% от капитала на AD ZA Osiguranje Takovo

11:44 | 30.08.08 г.

Евроинс Иншурънс Груп (EIG), което е собственост на Еврохолд България АД, към днешна дата притежава 41 800 броя акции от капитала на сръбското застрахователно дружество AD ZA Osiguranje Takovo, сочи справка в сръбския Централен депозитар.

В същото време - от дневния бюлетин на Белградската фондова борса, става ясно че вчера, 29 август, на блоков сегмент и в редовната търговия, са минали общо 41 948 броя акции от капитала на Osiguranje Takovo при цена 6 648 динара или общо за 278 870 304 динара (3,65 млн. евро).

Тъй като броят на прехвърлените вчера акции от капитала на сръбското дружество е много близък до броя на притежаваните от EIG акции в него според сръбския ЦД, то възможно е EIG напрактика да е продало участието си в Osiguranje Takovo и това да не е отразено понастоящем в ЦД поради не настъпил сетълмент (на сръбската борса сетълментът е T+3).

От друга страна е възможно броят на притежаваните акции от EIG и прехвърлените бройки от вчера да съвпадат случайно, при което българската застрахователна компания да е все още собственик на сръбската.

Към края на 2007 г. Osiguranje Takovo е с активи от близо 30 млн. евро, което нарежда компанията на шесто място по активи в застрахователния сектор в Сърбия. Приходите и за миналата година са 21 млн. евро, а печалбата – 764 хил. евро.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:48 | 07.09.22 г.
fallback