fallback

Индийско-американска компания планира офис в Русе с над 200 служители

Предстои Sutherland Global Services да представи писмено своя инвестиционен план и конкретните параметри на инвестицията, която смята да осъществи в Русе

14:27 | 29.08.08 г.

Индийско-американската компания Sutherland Global Services планира да открие офис в Русе, който ще се обслужва от 200-250 специалисти, съобщиха от пресцентъра на общината. Това намерение е изразил по време на среща днес с кмета на общината Божидар Йотов изпълнителният вицепрезидент на компанията К.С. Кумар. 

Компанията развива дейност в сферата на ИТ услугите и аутосорсинга.

Йотов е изразил увереност, че в Русе може да се намерят подходящи офис площи, които компанията да наеме. Договорено е Sutherland да представи писмено своя инвестиционен план и конкретните параметри на инвестицията, която смята да осъществи в Русе.

В София вече е разкрит офис, в който са заети над 100 служители, преминали курс на обучение. Те работят по проект за разработчика на антивирусни програми McAfee. Интерес към работата на компанията проявяват Microsoft, Dell и Yahoo.

До момента компанията е инвестирала у нас над 2 млн. долара.

Sutherland е базирана в Рочестър, Ню Йорк и има офиси също и в Индия, Филипините, Канада, Мексико и Великобритания. За компанията работят 21 хил. служители, става ясно от сайта й.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:48 | 02.09.22 г.
fallback