fallback

Преглед на печата за 29 август

08:03 | 29.08.08 г.

През ден у нас започва благотворителна акция в. Сега

На всеки два дни през изминалата година у нас е стартирала по една благотворителна кампания, обявиха дарителски организации вчера. Общо през годината са проведени 170 кампании, които са събрали 37 млн. лв. В тази сума обаче не влизат парите за "улична благотворителност" - купуването на картички и даването на пари на ръка. Една от най-мащабните кампании през 2007 г. е била "Спаси, дари на...", известна и по името на сайта си save-darina.org. Целта е набиране на средства за деца, които се нуждаят от скъпоструващо лечение. Само за една година са набрани около 3 млн. лв., съобщи Йордан Петров от "Спаси, дари на..." За сравнение държавният фонд за лечение на деца, който се занимава със същото, събира по около 20 000 лв. месечно.

Хиляди пенсионери на опашка за старчески дом в. Новинар

Близо 1500 възрастни хора чакат да бъдат настанени в някой от старческите домове в страната, показа проверка на „Новинар”. Най-много са пенсионерите, които чакат да получат легло, храна и грижа в някой от домовете в столицата, показва справка на Агенцията за социално подпомагане (АСП). В София работят три общински социални заведения за хора от третата възраст с общ капацитет около 700 места. Само за тях в списъка на чакащите към края на месец юни има над 380 души. Най-често възрастните хора са принудени да прекарат старините си в социалните домове, защото близките им не искат или нямат възможност да се грижат за тях.

Финансовият надзор проверява съмнително дружество в. Сега

Комисията за финансов надзор (КФН) проверява дейността на дружеството "Дубай инвестмънт", за да се установи дали не става дума за финансова пирамида. Това стана ясно от изказване пред БНТ на члена на комисията Милчо Стоименов. Случаят е прехвърлен на ведомството от БНБ и МВР, въпреки че КФН не контролира дружества, които раздават заеми. От няколко месеца "Дубай инвестмънт" привлича консултанти срещу такса от 120 лв. и обещание за добри печалби след 1 октомври. То щяло да се занимава с отпускане на потребителски заеми с лихва от 6.9%.

Все повече международни канали искат отчисления от кабелните оператори в. Дневник

Все повече международни телевизионни канали се обръщат и към българските кабелни оператори с искания за лицензионни отчисления на база зрителите, до които програмите им достигат. Това съобщи Христо Христов, главен директор "Маркетинг и продажби" в "Евроком кабел", уточнявайки, че това е причината някои канали вече да не се предават по кабела като аналогова телевизия, но в същото време да достигат до потребителите на цифрова телевизия. "Доскоро поради размера на българския пазар или по друга причина те не търсиха такива отчисления, но това време отмина", заяви Христов. В същото време от компанията поясниха, че преговорите с bTV не са напреднали и още няма съгласие по въпроса за изплащане на лицензионна такса в полза на националната медия. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:53 | 22.08.22 г.
fallback