fallback

Преглед на печата за 28 август

08:01 | 28.08.08 г.
Автор - снимка
Създател

Фермерите за малко да нахлуят в Министерския съвет

в. Новинар

500 животновъди щурмуваха вчера сградата на Министерския съвет и без малко да влязат вътре. Единствено намесата на около 200 полицаи и жандармеристи попречи на разгневените млекари, пчелари, зърно и птицепроизводители да нахлуят в сградата на "Дондуков 2". Протестът на животновъдите започна още в 12 на обяд, но те се заканиха, че ще стоят пред Министерския съвет поне до 10 вечерта. В продължение на няколко часа млекарите настояваха за среща с премиера Сергей Станишев. През това време министър-председателят откриваше ремонтиран блок в Студентски град и там обясни пред журналисти, че няма да се срещне с животновъдите, тъй като начинът, по който са организирали протеста си, е провокативен.

Нова фирма на Валентин Захариев иска "Кремиковци"

в. Дневник

Бившият мажоритарен собственик на "Кремиковци" Валентин Захариев отново възнамерява да придобие комбината. Това съобщи лично той пред "Дневник" и уточни, че вече е изпратил писмо за намеренията си до временния синдик Ана Миленкова и до икономическия министър Петър Димитров. Плановете на бизнесмена включват неговата компания "Интертръст холдинг" да поеме комбината по договор за опериране и да го оздрави, като за целта да получава възнаграждение под формата на операторска такса. "На по-късен етап след 3 до 5 години може да кандидатстваме и за придобиването на част от активите на "Кремиковци", обясни Захариев.

Петър Димитров обвини ЕС, че нищо не прави за "Набуко"

в. Новинар

"Подкрепеният от ЕС проект за газопровод "Набуко" е под заплаха, ако съюзът не предприеме стъпки на високо политическо ниво, за да осигури доставки от Каспийския регион". Това заяви в интервю за Ройтерс вчера министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров. България е един от петте участника в проекта, който трябва да осигури към 30 млрд. куб. метра синьо гориво годишно за Европа от Каспийския регион. Проектът е вече на около 5 години и ще струва към 7.9 млрд. евро, но засега няма нито един реално подписан договор за доставка.

България влезе в десетката на източноевропейските туристически дестинации

в. Дневник

Според данни на анализаторската агенция GIATA - Hoteldatenbank Ranking, България е сред десетте най-предпочитани туристически дестинации  в Източна Европа. Това съобщи  Димитър Караненов – зам. председател на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите в България. По думите му класацията се основава на записвания в 16 000 туристически бюра в Германия, които предлагат почивки в 60 000 хотела в цял свят. Тази година България се е изкачила до престижното девето място, изпреварвайки Португалия и редица утвърдени туристически дестинации, сочат данните публикувани от GIATA . Причините за резкият скок в предпочитанията на германците, според Караненов се дължи на относително ниските цени на туристическия продукт, предлаган в България в съчетание с изгодни чартърни полети.

Фирма на Людмил Стойков е взела европари за ИСО

в. Сега

САПАРД не е единствената европейска каса, от която фирми, свързани с президентския спонсор Людмил Стойков, черпят подкрепа. Пернишкото дружество "СИГМА-ИС", в което Стойков е член на съвета на директорите, е кандидатствало успешно за финансиране по новата европрограма "Конкурентоспособност". Наскоро то е спечелило субсидия от 21 607 лв., за да се снабди със сертификат ISO 9001:2000, научи "Сега".

Продават старите кораби на БМФ

в. Новинар

25 от старите кораби на Параходство "Български морски флот" ще бъдат продадени, съобщи вчера Кирил Домусчиев, шеф на новия директорски съвет на продадения преди седмици флот. Купувач е германско-българският консорциум "Кей Джи Маритайм Шипинг". Флотът ще се отърве от плавателните съдове на над 30 години. Сделките ще се осъществят чрез английски и германски брокерски компании, а корабите няма да отидат за скрап, а ще продължат да се ползват като плавателни съдове.

У нас най-много коли карат на газ

в. Новинар

България оглавява европейска класация по темпове на газификация на транспорта. Според списанието Gas Vehicle Report вече няколко години поред страната ни е първенец по брой автомобили и автобуси, преминали на синьо гориво. В средата на 2008 г. 45 000 лични автомобила и автобуса от обществения транспорт карат с природен газ вместо с бензин, нафта или пропан-бутан.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:57 | 12.09.22 г.
fallback