fallback

Преглед на печата за 27 август

08:02 | 27.08.08 г.

Севлиево може да вземе част от софийския боклук в. Дневник

Севлиево е на път да приеме част от балите със софийски боклук. Кметът на града Йордан Стойков е сред получилите писмото на вицепремиера Меглена Плугчиева и министъра на екологията Джевдет Чакъров с такова искане. Стойков отклони въпроса за количеството отпадъци, което правителството е поискало да изпрати в Севлиево. Капацитетът на новото депо за смет на града е почти 1 млн. куб. м и може да приеме част от балите, но в никакъв случай цялото количество, каза кметът. Даваме си сметка, че депото ни е изградено с подкрепата на държавата и сега трябва да дадем своето, допълни още Стойков, който е от БСП.

Варна пак мига като дискотека в. Сега

В навечерието на синдикалните протести в ЕРП-тата в понеделник вечерта Варна започна да светва и угасва като дискотека също както миналото лято. Към 20.45 токът спря в Цветния квартал, "Левски" и "Чайка", а докато екипите на E.ON оправяха аварията, на тъмно се оказа районът около Колхозния пазар, намиращ се в съвсем друга част на града. И в двата случая авариите се дължат на повреда на кабели. "Няма нищо общо между двете повреди, лошо стечение на обстоятелствата", казаха от компанията. Кабелите били под земята и не се знаело защо са се прекъснали.

Битката за "Св. Кирик и Юлита" се изостри в. Дневник

Конфликтът между пловдивската епархия и Съюза на архитектите в България (САБ) за манастирския комплекс "Св. Кирик и Юлита" край Пловдив се ожесточи във вторник, а от изявления и на двете страни се разбира, че съдът ще трябва да разреши казуса за собствеността и управлението му. По информация на "Дневник" пловдивският митрополит Николай вече се консултира с адвокати и нотариуси и събира документи, с които да претендира пред съда за собствеността над манастира. В същото време във вторник от съюза на архитектите заявиха, че митрополията се опитва да "заграби наготово" построения от организацията изцяло нов комплекс, изграден върху руини на бивш манастир. От думите на архитектите обаче се разбра, че те нямат документи за собственост.

Метрото ще пести 95 000 часа дневно на софиянци през 2012 г. в. Сега

95 000 часа дневно ще пестят столичани от пътуване с градския транспорт през 2012 г. Дотогава броят на пътниците, ползващи метрото, трябва да стигне 520 000 на ден. Това сочат разчетите на общината за ефекта от разширяването на метрото. Днес в транспортното министерство ще бъдат подписани договорите с двете фирми, които ще строят втория метродиаметър - от Централна гара до бул. "Черни връх".

Тръгват проверки за фризьори менте в. Новинар

800 фризьорски салона в София са незаконни и там работят хора без да имат тапия за това, обяви вчера президентът на Националната занаятчийска камара Рангел Чолаков. В столицата има общо 2000 места, където хората могат да се подстрижат или да си направят прическа. Фризьорският бранш обаче е на второ място по брой нелегални. На първо място са автомонтьорските работилници, при които всеки седми работи незаконно.

До 2060 година сме с 2 млн. по-малко в. Стандарт

От 7,4 милиона в момента през 2060 г. се очаква населението на България да намалее до 5,85 милиона, а процентът на българите над 65 годишна възраст да е около 34 на сто. Тези данни се съдържат в демографски прогнози на статистическата служба на Европейската комисия Евростат за демографските тенденции в Европейския съюз през следващите 50 години. На 1 януари 2008 г. населението на Европейския съюз е било 495 милиона души. През 2060 година се очаква то да достигне 506 милиона.

Спират ВЕЦ-ове заради пресъхнали реки в. Стандарт

Невижданата суша в Пиринския край удари и вецовете. Басейнова дирекция - Благоевград поиска от собствениците на водноелектрически централи да преустановят дейността на обектите. Причината за направеното предписание е маловодието на реките в Западнобеломорския речен басейн. Проверките на инспекторите установиха, че минималните водни количества в реките не са достатъчни за работа на централите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:40 | 19.08.22 г.
fallback