fallback

Преглед на печата за 26 август

08:08 | 26.08.08 г.

Безконтролна структура атакува пазара на кредити в. Дневник

"Заем за всеки, без поръчители, без ипотеки, кредит без доказване на доход, без наказателни такси при предварително погасяване при годишен лихвен процент по кредита 6.9%." Това не е изрезка от старите вестници за някогашните финансови пирамиди в България, а тест от обяви за набиране на кредитни консултанти, залели интернет мрежата в страната от няколко месеца.

Офертата е на небанковата финансова институция "Дубай инвестмънт", която привлича служители с обещания за просперитет, ако платят входна такса 120 лв. и доведат още хора, от чиито входни такси ще получат комисиона. Използва се принципът на мрежовия маркетинг, при който продавачите на стоки или услуги печелят бонуси за всеки осигурен клиент. В случая продуктът е лист хартия за регистрация.

Изскочиха още три фирми с нарушения по САПАРД в. Дневник

Одиторската проверка през последните десет дни разкри още три компании с нарушения при изпълнението на проекти по САПАРД. Това съобщи директорът на фонд "Земеделие" Атанас Кънчев по повод започналата проверка на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ). "Новите нарушения изникнаха при изпълнението на плана за действие, приет от правителството в края на миналия месец. Вече имаме необходимата координация с ОЛАФ с осигурен достъп до информационната ни система", обясни Кънчев.

Режим на водата в половин България в. Сега

Занемареното водоснабдяване в съчетание с продължителните горещини и суша доведе до спиране на водата в стотици села и десетки градове. Режимът засега не е засегнал само селищата, в които водата се добива с помпи, но в останалата част от страната язовирите са с намален обем, а алтернативно водоснабдяване няма. В Панагюрище вчера бе въведено извънредно положение, защото липсата на вода вече заплашва града и околните села с епидемия.

Превозвачи цакат пътници за ръчен багаж в. Новинар

Автобусни превозвачи са намерили хитър начин да събират на ръка пари от пътниците до морето, показа проверка на "Новинар". Някои фирми искат от 2 до 5 лв. от хората, които се качват в рейса с повече от един куфар. След като си платят, пътниците не получават никакъв касов бон или бележка за това. На гърба на билетите изрично пише, че имаме право безплатно да сложим в багажника един куфар плюс една ръчна чанта и това е направено за удобство на пътниците, за да не си слагаме торбите под краката. Никъде не пише, че трябва да плащаме допълнителни такси, оплакаха се пътуващи до Бургас.

Израелци искат да строят болница, ама и МОЛ в. Стандарт

Бизнесмените Иаир Гелфер и Авишай Беркович са изразили готовност да инвестират 50 милиона евро в строителството на общинска болница в Благоевград. Това съобщи днес кметът Костадин Паскалев. Израелските инвеститори обаче искат да вдигнат МОЛ и хотелски комплекс. За мащабното строителство ще ползват собствени средства, а не пари от банки. Двамата притежават сериозен бизнес из целия свят. В България управляват световно известната марка за дрехи "Фокс", както и българските фирми "Мириам 2003" и "Ейнат".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:31 | 29.08.22 г.
fallback