fallback

Лукан Луканов: Твърденията на Митев могат да се оборят с документи

Investor.bg получи над 30 стр. решения на съда, както и писма от ЕБВР по случая Арома-Рубелла

10:33 | 26.08.08 г.

Лукан Луканов. Снимка: Личен архив

Във връзка с интервюто с Красимир Митев, публикувано миналата седмица, Лукан Луканов, председател на Надзорния съвет на Арома АД, заяви, че то е пълно с откровени лъжи и заблуждения.

"Съгласявам се да отговоря на този пасквил и ще го направя ексклузивно само и единствено за Investor.bg, защото уважавам вашата публика – българската инвестиционна общност", уточни Луканов.

"Правя го заради тези от тях, които не познавам лично, защото останалите са наясно с проблема.За пръв и последен път ще извадя и ще публикувам документи, от които на хората на бизнеса ще стане ясно, че Красимир Митев грозно лъже, заблуждава и търси конкурентно преимущество. Потъването на управляваната от него Рубелла и лидерските позиции на Арома го вадят от равновесие. В тази конкурентна борба публичността на Арома е нейното слабо място и той там се цели. Този път границата е премината и Ви уверявам, че той и другите участници в тази постановка ще си носят последствията докрай", заяви Луканов.

В края на месец юли акциите на публичната козметична компания Арома АД бяха запорирани след наложена обезпечителна мярка на Софийски градски съд за забрана върху упражняване на правата върху акциите "като обезпечение във връзка с бъдещ иск срещу дружеството".

- Г-н Луканов, според вас обезпечителната заповед е срещу бъдещ иск, а според Митев се знае, че вече има образувано дело и насрочено първо заседание. Как ще коментирате?

Лъжа! Красимир Митев дори не си е прочел съдебното решение, където му е даден срок от един месец.

- Според вас Арома АД не знае какъв иск ще бъде отправен, а според Митев от два месеца Вие и адвокат Венцислав Стоев сте получили искова молба.

Лъжа! Не можем да знаем нещо, което не съществува.

- Според Вас спорът е между конкурентни компании и се намесва „Рубелла” АД, а според Митев  дружеството няма нищо общо със случая.

Абсолютна лъжа! Разбира се, Рубелла има общо и то много. Представям на Вашето внимание четири документа:

1. Молба от Рубелла до СГС за обявяване на Арома в несъстоятелност 2. Решение на СГС в лицето на неговия сегашен председател Светлин Михайлов за обявяване на Арома в несъстоятелност (вижте 1, 2,3 4-та страница) 3. Много любопитен и интересен документ – писмо от ЕБВР до г-н Красимир Митев по този случай (вижте писмото в превод на български 1-ва и 2-ра страница  и оригинала на английски 1-ва и 2-ра страница) 4. Втори документ – писмо от ЕБВР до мен (превод на български и оригинал на английски)

Който се запознае с тези документи, няма нужда от коментар.

- "Срещу Рубелла АД Луканов няма никакво заведено дело. Ако има, нека покаже документи”, се казва в интервюто на Красимир Митев в Investor.bg. Вашият коментар?

Абсолютна лъжа. Тук могат да се видят много малка част от делата срещу различните видове Рубелла според годините и регистрацията. Решение на Смолянски окръжен съд от 21 април 2003 г.( вижте 1, 2, 3 страница); Решение на Пловдивски административен съд от 20 декември 2000 г. (в 1,2,3,4,5 страница); Определение на Смолянски окръжен съд от 10 февруари 2000 г. ( 1 и 2 страница)

- Вие заявихте, че Митев е откраднал търговската марка „Дентал” от Арома АД, но според Митев Арома не е притежавала тази марка. По думите му ТМ Дентал в кл.3 „Козметика” е нерегистрабилна и не трябва да се бърка разработване на технологии с ТМ. Според Митев Рубелла АД държи правата на тази марка от 1997 г. в над 25 държави, където има бизнес интереси. Как ще коментирате?

Най-голямата лъжа на Красимир Митев, от която започна всичко. Това е и пример как не трябва да се краде от съдружник. Представям два документа:

1. Регистрация на Дентал на името на Красимир Митев с дата на заявяване 07.04.1997 г. (1-ва и 2-ра страница) 2. Обявлението от бюлетина на Патентно ведомство за още 14 марки, регистрирани от Красимир Митев (1,2,3,4,5,6,7,8 страница). По същото време бяхме в добро съдружие и семейни приятели.

- Митев заявява: “По това време бях предложил на Луканов Астера АД да закупи Рубелла АД, защото тази компания ще ни даде преимущества в опаковките. Рубелла АД притежава единствения в Централна и Източна Европа комплекс за производство на ламинатно фолио и туби за козметиката. Луканов отказа да участва в този проект.” Вярно ли е?

Отново лъжа. Всеки, който желае, може да се запознае с тези два документа: Временно удостоверение и Решение от 19.03.1997 г.

- Според Митев Ви е внушено, че е много несправедливо той да е едноличен собственик в Рубелла АД, а в Арома АД да сте с равни акции, което е било причина за обезсилването на неговите акции в Арома АД. Как ще коментирате?

Поредното заблуждение, колко е просто и удобно само! “Лошите” взели, че обезсилили акциите на “Добрия”. Всеки човек, който се занимава с бизнес и познава търговския закон знае, че обезсилването на акции е наказателна мярка за акционери, които работят срещу интересите на дружеството. За подадената от него молба и решението на СГС за обявяване на Арома в несъстоятелност, медал ли да му бяхме дали?

Няма да продължавам повече. Казаното дотук може да се прехвърли и върху всичко останало.

Вече 10 години Красимир Митев занимава какви ли не инстанции да му решават нерешимия въпрос, свързан с възпитанието, ценностната му система и избрания модел на човешко поведение. Притежавам един кашон от призовки, преписи и протоколи от разпити. Нямам наложени наказания и съвестта ми е чиста. Няма да допусна повече този господин да се прави и изкарва жертва. Той е жертва единствено на собствената си арогантност, гордост и неуважение на основни човешки добродетели.  

Свързани компании:

Арома АД(AROM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:51 | 13.09.22 г.
fallback