fallback

Пускат телефона за спешни повиквания 112 в Бургас на 28 август

Центърът ще обслужва областите Бургас, Сливен, Ямбол и Стара Загора

15:41 | 25.08.08 г.
Автор - снимка
Създател

Телефонът за спешни повиквания 112 ще бъде пуснат в Бургас на 28 август в 7 часа, обяви министър на извънредните ситуации Емел Етем, цитирана от БТА.

На тази дата ще бъде открит и центърът, където ще се помещават техниката и диспечерите за обслужване на този телефон в морския град. Центърът ще обслужва областите Бургас, Сливен, Ямбол и Стара Загора.

Емел Етем пристигна в морския град за участие в работно съвещание на Ръководството и координационния съвет на Морския аварийно-спасителен отряд. На срещата тя се запозна с дейността му и чу проблемите и препоръките за работата му.

Един от първите изводи, направен по време на съвещанието, е, че е необходима промяна в нормативната уредба, която да оптимизира реакцията на всички служби при извънредни ситуации и да координира работата на институциите по-добре.

Вторият засегнат проблем бе за оборудването на спасителния отряд. То е остаряло и недостатъчно. Отрядът се нуждае от нова техника, която да е съвместима с тази на другите служби, за да се действа съвместно при необходимост.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:00 | 11.09.22 г.
fallback