fallback

Преглед на печата за 25 август

08:00 | 25.08.08 г.
Автор - снимка
Създател

Продават bTV до месеци

в. Новинар

До края на годината частната телевизия bTV ще бъде продадена. Това заяви вчера председателят на Съвета за електронни медии (СЕМ) Мария Стефанова. Още преди месец Стефанова е била уведомена за възможна смяна на собственика от управляващия директор на телевизията Албърт Парсънс и изпълнителния директор Вики Политова. По неофициални данни исканата цена за медията е около 800 млн. долара, а кандидатите за сделката са четирима.

Искат отсрочка и оскъпяване на строежа на Дунав мост 2

в. Новинар

Испанската компания FCC, която трябва да построи втория Дунав мост при Видин – Калафт, е поискала удължаване на срока за изграждане на съоръжението и увеличаване на цената. Това съобщи вчера Симеон Евтимов от звеното за управление на проекта, цитиран от БНТ. Причината е допълнително проучване на компанията, което показало, че разходите ще са по-високи от предвидените, посочи Евтимов. По неофициална информация оскъпяването ще е около 100 млн. евро.

Магистрала „Струма” поскъпна до 1 млрд. евро

в. Сега

160-километровата магистрала "Струма", която трябваше да е завършена още през 2004 г., няма да е готова и следващите 10 години. Правителството тихомълком е взело решение да отложи част от строителството на важния път до гръцката граница за далечния период 2014-2020 г. При това вече се говори, че изграждането на магистралата ще глътне колосалната сума от 1 млрд. евро. Досега официално министрите ни убеждаваха, че проектът струва около 600 млн. евро. Когато "Струма" бъде готова, разстоянието от София до Солун ще може да се изминава за час и половина вместо за досегашните 4 часа.

Екотероризъм заплашвал завода за боклук на София

в. Дневник

Прояви на екотероризъм може да забавят построяването на завода за боклук в София. Това е една от причините за липсата на напредък в решаването на проблемите със сметта, пише в екооценката на проекта за устройствен план на местността Садината край с. Яна, където трябва да се построи съоръжението. Враждебните действия на природозащитниците щели да се изразят във "фетишизиране и изопачаване на обективни факти за техническите възможности на технологията", смятат авторите на оценката от Химико-технологичния и металургичен университет. Природозащитници вече се обявиха срещу избрания метод за изгаряне на отпадъците.

Френската верига "Лагардер" отвори първия си магазин

в. Дневник

Френската специализирана верига за продажба на печатни издания, която през пролетта започна да набира екип в България, вече отвори първия си обект във Враца. До края на годината предстои да бъдат открити още поне четири магазина в търговско-развлекателни центрове от типа "мол" в няколко града на страната, съобщиха от компанията. "Лагардер сървис България" е филиал на френската компания "Лагардер сървис", която управлява над 4 хил. специализирани магазина под няколко марки - Inmedio, Relay, Aelia и Virgin.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:34 | 27.08.22 г.
fallback