fallback

ДКЕВР иска обяснение от ЧЕЗ за прекъсванията на тока във Врачанско

Въпросите към дружеството са част от цялостна проверка на регулатора, която тече в момента

15:56 | 21.08.08 г.
Автор - снимка
Създател

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) е поискала от електроразпределителното дружество ЧЕЗ да отговори на конкретни въпроси във връзка с прекъсванията на тока във Врачанско, съобщи БТА.

Писмото е изпратено и на областната управа във Враца.

Въпросите към дружеството са част от цялостна проверка на регулатора, която тече в момента. Регулаторът се интересува от инвестиционната програма на дружеството, свързана с изграждането на нова и подмяната на съществуващата електроразпределителна мрежа.

Потребители са помолили областния управител на Враца Антонио Георгиев да стане домакин на среща между тях и представители на електроразпределителното дружество, съобщиха от областната администрация във Враца.

От ЧЕЗ са заявили, че такава среща все още не е уговорена. В компанията досега не са постъпили жалби на граждани за повредени електроуреди, посочват от дружеството.

Повече от половината от прекъсванията на електрозахранването или смущенията в него се предизвикват от аварии в съоръжения, които не са собственост на ЧЕЗ, обясниха от компанията, след като в началото на седмицата кметът на Враца Тотю Младенов, синдикатите, местното ВиК и Камарата на строителите и занаятчиите изпратиха писмо до премиера Сергей Станишев и ДКЕВР, че ЧЕЗ не спазва изискванията за качество на доставките и има некоректно отношение към изрядните клиенти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:34 | 11.09.22 г.
fallback