fallback

АЕЦ „Козлодуй” изпълни предсрочно плана си за деветмесечието

В момента пети блок на атомната централа работи със 100% мощност, а шести блок е с натоварване от 82%.

11:56 | 21.08.08 г.
Автор - снимка
Създател

АЕЦ „Козлодуй” регистрира рекорд по производство на електроенергия, като изпълни плана си за деветте месеца на 2008 г. 41 дни преди приключването на периода, съобщиха от атомната централа.

Планираното количество от близо 10,26 млн. МВтч е достигнато късно вечерта на 20 август. До края на септември се очаква да бъдат произведени общо около 11,2 млн. МВтч електроенергия.

"Принос за впечатляващите резултати има добрата организация и ефективната работа в АЕЦ, довели до съкращаване на предвиденото време за плановия годишен ремонт на пети блок, което пък е осигурило повече от 300 хил. МВтч за енергийната система на страната за периода", обясняват успеха си от АЕЦ. Стремежът ще бъде и занапред да продължи оптимизирането на организацията на ремонтните дейности и по възможност съкращаването на сроковете на ремонтните кампании", обещават от АЕЦ „Козлодуй.

В момента пети блок на атомната централа работи със 100% мощност, а шести блок, който предстои скоро да бъде спрян за планов годишен ремонт, е с натоварване от 82%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:08 | 08.09.22 г.
fallback