fallback

Вдигат заплатите на миньорите от Мини Марица-изток средно с 16%

„Мини Марица – изток” ЕАД реализира рекорден добив на лигнитни въглища за седемте месеца на годината от 1999 г. насам, от близо 13,3 млн. т

11:06 | 14.08.08 г.
Автор - снимка
Създател

Основните месечни заплати на работещите в „Мини Марица-изток” ЕАД ще бъдат увеличени средно с почти 16%, считано от 1 юли, съобщиха от дружеството. Решението е взето от Съвета на директорите дни преди професионалния празник на миньорите, който е на 18 август.

Повишението на заплатите е вследствие на добрите финансово-икономически резултати, постигнати от дружеството. Разпределението на средствата ще бъде извършвано съгласно действащите Вътрешни правила за работната заплата.

Работещите в минното дружество получават и допълнителни празнични бонуси за Коледа, Нова година, Великден, 8-ми март, Деня на миньора. А през миналата година 2012 работници и служители от дружеството на негова издръжка са преминали различни курсове и квалификации, вкл. по чужд език.

„Мини Марица – изток” ЕАД реализира рекорден добив на лигнитни въглища за седемте месеца на годината от 1999 г. насам, от близо 13,3 млн. т. До края на тази година минната компания планира да добие общо 23,1 млн. т въглища.

„Мини Марица–изток” се простират на площ от 240 кв. км, което ги прави най-големите в България и едни от най-големите мини за открит въгледобив и в света.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:03 | 08.09.22 г.
fallback