fallback

Във Варна откриват ледена пързалка посред лято

Стартът на пързалката беше забавен повече от половин година, специално покритие ще позволява работата й и при 40 градуса навън

16:44 | 12.08.08 г.
Автор - снимка
Създател

Още едно спасение от летните жеги ще имат варненци от тази вечер. Общинската ледена пързалка ще бъде официално открита, след като стартът й беше забавен повече от половин година. 

Спортното съоръжение е част от развлекателния комплекс „Младост“. Пързалката е със заледена площ от близо 800 кв.м, а цялостната конструкция на атракциона заема около 2 дка площ във варненския квартал “Младост”. Ледената пързалка разполага със зала с 200 седящи места.

Оборудването на обекта е дело на немската компания Айс бизнес, а изпълнител е Инжстройинженеринг. За стопанисването на спортното съоръжение ще отговаря общинската фирма “Спорт за всички”. Пързалката ще работи целогодишно, като специално покритие ще позволява тя да функционира дори при 40-градусови външни температури.

Ледената пързалка трябваше да заработи преди Коледа миналата година, но заради проблеми със заледяването откриването й беше отлагано неколкократно. Сега новата придобивка ще е факт броени дни преди празника на града – 15 август.

Цените за ползване на ледената пързалка са 3 лв. за час и половина и 2 лв. наем за кънките, за децата ще има 50% намаление, съобщиха от общинската администрация.

През последната година общината е инвестирала в подобряването на градски обекти общо над 10 млн. лева, каза кметът на Варна Кирил Йорданов.

Следващия месец предстои да се дооформи района около ледената пързалка с подходящо озеленяване и да се изгради шумозаглушител за генератора на леденото съоръжение, тъй като то се намира в непосредствена близост до жилищни кооперации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:17 | 14.09.22 г.
fallback