fallback

Енемона придоби мажоритарен дял в Енергомонтажкомплект АД-Белене

Решението да бъде закупен мажоритарен пакет от ЕМКО е свързано с намерението на Енемона да участва в мащабни проекти, един от които е изграждането на АЕЦ Белене

12:32 | 12.08.08 г.

Енемона АД e придобила мажоритарен дял в Енергомонтажкомплект АД (ЕМКО – Белене), съобщиха от публичното дружество. 

Решението да бъде закупен мажоритарен пакет от ЕМКО е свързано с намерението на Енемона да участва в мащабни проекти, един от които е изграждането на АЕЦ Белене. В стратегията на дружеството се предвижда придобиване и в бъдеще на други инженерингови и строително-монтажни компании в страната и Югоизточна Европа.

Енергомонтажкомплект е основан през 1988 г. Компанията е с предмет на дейност проектиране, производство, доставка и монтаж на резервоари, котли, съдове под налягане, метални конструкции, нестандартно оборудване и др. Дружеството е специализирано в производство на нестандартни стоманени конструкции от въглеродни, легирани и неръждаеми стомани. ЕМКО АД е сертифициран по ISO 9001:2000. В дружеството работят около 300 човека, а продукцията му се изнася и монтира в цял свят. За 2007 г. компанията има 10 млн. лева приходи, като за следващите 2 години има сключени договори на стойност около 30 млн. лева.

През юли Енемона учреди дружеството Неврокоп Газ АД, чийто основен предмет на дейност е проучване, проектиране, изграждане, пуско-накладъчни работи и експлоатация на газоразпределителни мрежи – ниско, средно и високо налягане, доставка, поддръжка и ремонт на газови уредби и уреди, търговия (вътрешна и външна) с всички видове енергоносители.

Енемона реализира 11,3% ръст на продажбите на годишна база до 34,4 млн. лв. за първото полугодие на 2008 г. спрямо 30,9 млн. лв. за същия период на 2007 г.

До момента няма сделки с акциите на Енемона.

 

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:21 | 03.09.22 г.
fallback