fallback

БДЖ спира от движение стари мотриси

20 пътнически влака ще бъдат отменени, като на тяхно място БДЖ ще наемат автобуси, които ще се движат по маршрутите и разписанията на отменените влакове

11:08 | 11.08.08 г.
Автор - снимка
Създател

„Български държавни железници” ЕАД започва от утре поетапното изваждане от движение на почти всички електрически мотриси от 32-ра и 33-та серия поради факта, че те са в експлоатация над 35 години, съобщиха от дружеството.

Целта е да се минимизират рисковете при превоз на пътници и да се подобри безопасността на транспортната услуга. БДЖ са разработили алтернативни варианти за превоз.

Към настоящия момент 140 пътнически влака, движещи се по различни маршрути в страната, се обслужват с електрически мотриси от 32-ра и 33-та серия.

Съставите на 43 от пътническите влакове ще бъдат заменени с композиции от локомотиви и пътнически вагони.

20 пътнически влака ще бъдат отменени, като на тяхно място БДЖ ще наеме автобуси, които ще се движат по маршрутите и разписанията на отменените влакове. Подмяната на тези влакове с автобуси ще се извърши поетапно, в зависимост от процедурите за сключване на договори между БДЖ и автобусни фирми.

77 пътнически влака ще продължат засега да се обслужват с 13 електрически мотриси от 32-ра серия.

В изпълнение на програмата си за обновяване на подвижния железопътен състав дружеството ще пусне в редовна експлоатация последните 5 нови електромотрисни влака „Дезиро”, след като те преминат необходимото сертифициране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:59 | 14.09.22 г.
fallback