fallback

Преглед на печата за 9 август

Ипотечен кредит за рекордната сума от 500 000 евро е бил изтеглен от физическо лице през юли, съобщиха вчера от "Кредит център"

07:00 | 09.08.08 г.
Автор - снимка
Създател

Банка отпусна 500 000 евро кредит за апартамент в “Лозенец” в. Новинар

Ипотечен кредит за рекордната сума от 500 000 евро е бил изтеглен от физическо лице през юли, съобщиха вчера от "Кредит център". Заемът ще се изплаща за 25 години, а месечната вноска по апартамента е 3500 евро. В момента в някои части на "Лозенец" цените достигат и над 600 000 евро, коментираха вчера брокери за "Новинар". При такава стойност апартаментът трябва да е поне 280 квадратни метра, с размерите на малка къща.

Пълен ремонт на "Цариградско шосе" догодина в. Сега

Следващата година ще бъде направен цялостен ремонт на бул. "Цариградско шосе", съобщи вчера кметът на София Бойко Борисов. Това лято обаче ремонти там не се предвиждат. Кметът обясни, че ремонтът се отлага, защото пътната настилка може да издържи още една година. Другата причина е, че не е получил отговор дали държавата ще даде някакви пари за булеварда. Според Борисов преасфалтирането и ремонтът на мостовите съоръжения ще струват 24 млн. лв. "Решихме да направим другите булеварди, които бяха просто пред разпадане. Затова разпоредих конкурсът да бъде спрян, ще го направим догодина", обясни той.

Друг проблем е мостът на 4-ти километър, който няма акт 16. "Навремето е пуснат без никакви документи - трябвало е да идва Брежнев и са го пуснали така без нищо. Много е трудно да правиш ремонт без никакви документи", обясни Борисов.

Украинците са готови за "Кремиковци" в. Новинар

Продължаваме да изпълняваме договора за доставка на суровини за “Кремиковци”, съобщи вчера директорът на украинската фирма “Ворксла Стийл” Виктор Деменюк. Преди време ръководството на комбината се споразумя с украинците за доставка на суровини, като парите от продажбата на готовата продукция, комбинатът инвестира в екология. "Ворксла Стийл", зад която стои украинският бизнесмен Константин Жеваго, отново обяви, че има интерес към приватизацията на маталургичния комбинат. Дружеството е подготвило спешна екологична програма за 30 млн. евро, която ще изпълни, ако стане собственик.

Екоминистерството ще усвои всички пари по ИСПА в. Дневник

Агенцията на Министерството на околната среда и водите (МОСВ), която отговаря за управлението на средствата по програма ИСПА, отговаря на всички изисквания за работа. Това се казва в официално писмо на Европейската комисия (ЕК), в което се посочва още, че Брюксел официално закрива започналия в началото на 2007 г. одит на агенцията. Приключването на одита дава възможност на МОСВ за завърши всичките 22 проекта, одобрени за финансиране с пари от ИСПА през 2000 г.

Стойността на проектите е 507.8 млн. евро. От тях 19 са инвестиционни - за изграждане на депа и печиствателни станции, а три - за техническа помощ. Част от обектите вече са завършени. До края на 2008 г. ще бъдат подписани и всички останали договори за строителство. Сред тях са проектите за изграждане на регионален център за отпадъци в Кърджали, за 7 претоварни станции за отпадъци, за строителство и реконструкция на пречиствателни станции в Сливен, Варна, Кюстендил, Шумен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:28 | 08.09.22 г.
fallback