fallback

Акционерите на БТК ще гласуват за сливане с БТК Мобайл ЕООД

На събранието ще бъде взето и решение и за учредяване на едно или повече еднолични търговски дружества, собственост на БТК

16:00 | 08.08.08 г.
Автор - снимка
Създател

Българска телекомуникоционна компания свиква Общо събрание на акционерите на 23 септември, на което ще се гласува за вливането на БТК Мобайл ЕООД в БТК, съобщава БФБ-София.

БТК Мобайл е еднолична собственост на БТК и оперира на българския пазар чрез търговската марка „vivatel“.

"Основната цел на вливането на БТК Мобайл в БТК е да се постигнат по-добри икономически резултати чрез повишаване на ефективността на управлението, както и оптимизиране на структурата на дружествата от групата", се казва в материалите към Общото събрание.

В резултат на вливането цялото имущество на БТК Мобайл ще премине към БТК, която от своя страна ще поеме задълженията по неговите пасиви. Активите на БТК Мобайл към края на месец май тази година възлизат на 575,98 млн. лв., а задълженията са в размер на 177,5 млн. лв.

На събранието ще бъде взето и решение и за учредяване на едно или повече еднолични търговски дружества, собственост на БТК, чрез непарични вноски в капитала им. Непаричните вноски ще бъдат формирани чрез прехвърлянето от БТК на недвижима собственост на обща пазарна стойност в размер до 281,57 млн. евро.

Последната сделка с акции на БТК на БФБ-София е от 6 август, когато бяха прехвърлени 10 акции на цена от 8,50 лв.

На 14 април тази година акционерите на компанията гласуваха за разпределяне на нетен дивидент на акция в размер на 1,51 лв. от печалбата за 2007 г. и натрупаните резерви.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:58 | 30.08.22 г.
fallback