fallback

"Фалстартът" на новите акции на Монбат и Емка е по вина на БФБ

Деблокирането на акциите на двете дружества се дължи на технически пропуск от страна на сътрудник от дирекция "Емитенти и членство"

17:32 | 06.08.08 г.

Забавянето на деблокирането на акциите на Монбат и Емка АД се дължи на технически пропуск от страна на сътрудник от дирекция "Емитенти и членство" към БФБ-София, се казва в съобщение на БФБ-София до Investor.bg. На сътрудника е наложено наказание, уточняват още от борсата.

От тази сутрин трябваше да започне търговията с новите акции на Монбат АД и Емка АД. Акциите обаче не бяха разблокирани.

Основният капитал на Монбат АД е разпределен в 39 млн. акции, от които половината трябваше да се търгуват от днес. Общият брой акции на Емка достига 10,75 млн. акции, от които също 50% трябваше да бъдат въведени за търговия днес.

Малко преди края на днешната сесията акциите бяха разблокирани, но в COBOS ще бъдат захранени след днешната сесията и утре сутрин ще могат да се търгуват дистанционно. В последния час до края на търговията днес поръчки можеха да се подават чрез брокерите на посредниците.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:59 | 30.08.22 г.
fallback