fallback

Арома ще се срещне с журналисти по повод спирането на търговията

11:32 | 04.08.08 г.

Ръководството на Арома АД кани журналистите на неформална среща по повод неправомерното спиране на търговията с акции на дружеството. Срещата ще се проведе утре от 11:00 часа в зала 6 на хотел Радисън.

На 31 юли БФБ-София спря търговията с акции на Арома за 3 дни, след като по-рано същия ден Централен депозитар блокира всички акции на дружеството по искане на съдия изпълнител Мариян Петков.

На 29 и 30 юли в редакцията на Investor.bg бяха получени съобщения на Арома, в които се изразява недоволство от съдебното решение, представляващо според компанията доказателство за „корупционна практика“ или „некомпетентност“. Не става ясно обаче защо Арома не е уведомила по-рано инвестиционната общност за съдебното решение, взето още на 10 юли.

На 31 юли Комисията за финансов надзор заяви, че тъй като случаят с Арома АД не е единичен и предвид действията, представляващи заплаха за стабилността на капиталовия пазар, Комисията за финансов надзор, съобразно своята компетентност, възнамерява да предприеме всички необходими мерки за осигуряване на неговото нормално и стабилно функциониране, като в това число сезира Висшия съдебен съвет на Република България, органите на прокуратурата и Министерството на Правосъдието на Република България.

Свързани компании:

Арома АД(AROM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:23 | 08.09.22 г.
fallback