fallback

Избраха Бойко Шойлеков за и.д. изпълнителен директор на Оргахим

16:13 | 31.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

Надзорния съвет на Оргахим АД е избрало Бойко Пенев Шойлеков за изпълняващ длъжността (и.д.) изпълнителен директор на компанията. 

Това съобщиха от русенското дружество, след като стана ясно, че досегашният изпълнителен директор Иван Соколов е подал оставка.

Според източници на Investor.bg причината за излизането на Соколов от ръководството е различия във вижданията за управлението и бъдещото развитие на Оргахим между мениджмънта и мажоритарния собственик румънската Поликолор.

От Оргахим уточняват, че проведеното в сряда Общо събрание е освободило Силвиу Сорин Мокану от Надзорния съвет на дружеството, като на неговото място е избрана Кармен Сегете. В Надзорния съвет остават Ирена Матеева Комитова и председателят Уайтбиим Холдингс Лимитид, представляван от Йон Александър Флореску.

По отношение на Иван Соколов се казва, че: „Надзорният съвет на дружеството взе решение и г-н Иван Александров Соколов се съгласи договорът му като изпълнителен директор на „Оргахим” да бъде прекратен, считано от 30.07.2008 г. и като следствие от това Надзорният съвет го освободи от заеманата от него длъжност на изпълнителен директор и член на Управителния съвет на дружеството. Новият Управителен съвет включва г-жа Сесилия Бетциу, г-н Живко Любенов Минков и г-н Бойко Пенев Шойлеков“. 

„Г-н Иван Соколов пое управлението през 2004 г. и за периода, през който беше изпълнителен директор на „Оргахим” - Русе, успя да консолидира компанията и да я утвърди като лидер в производството и продажбите на лаково-бояджийски материали в България. Под негово ръководство бяха въведени нови продукти и технологии, бяха завоювани нови пазари, доразвита беше дистрибуторската мрежа, подобрени бяха условията за труд в компанията. Ние оценяваме всичко направено за „Оргахим” и желаем успех на г-н Соколов”, коментира Йон Александър Флореску, представляващ Уайтбийм Холдингс Лимитед, председател на Надзорния съвет. 

По време на Общото събрание освен това са приети докладите за дейността и годишните финансови отчети на компанията за 2007 г. Акционерите са приели и доклада на регистрирания одитор за 2007 г., а членовете на Управителния и Надзорния съвет са освободени от отговорност за дейността си през 2007 г.

Нетната печалба за 2007 г., която възлиза на 6,764 млн. лв., се разпределя във фонд „Допълнителни резерви”.

За първите шест месеца на тази година компанията отчете понижение от 52% в нетната си печалба до 3 млн. лв., както и увеличение от 20% на продажбите си за периода до 67,3 млн. лв.

По време на днешната търговска сесия акциите на Оргахим се понижиха с 12,35% до средна цена от 171,43 лв. за брой.

Свързани компании:

Оргахим АД(5ORG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:25 | 21.08.22 г.
fallback