fallback

Подозират в измама бивш брокер на Credit Suisse от български произход

Според Wall Street Journal Юлиан Цолов е избягал в България в момент, когато щатската прокуратура подготвя обвинение срещу него

11:05 | 31.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

Бивш брокер на Credit Suisse от български произход, подозиран в измама, може би е отлетял за България, съобщи Ройтерс, цитирайки информация на Wall Street Journal. Бизнес изданието пък се позовава на запознати със случая.

Щатската прокуратура подготвя обвинение вследствие на разследване на дейността на двама бивши брокери на Credit Suisse – роденият в България Юлиан Цолов и Ерик Бътлър. Те са заподозрени, че са излъгали инвеститори за начина, по който са вложили парите им в краткосрочни ценни книжа.

Двамата брокери са напуснали Credit Suisse на 7 септември миналата година, съобщи по-рано този месец Wall Street Journal. Според запознатите източници Credit Suisse не е обект на разследването.

Разследването включва пазара на вид ценни книжа, които позволяват на емитента им, например общини и компании за студентски кредити, да вземе дългосрочен заем, но с краткосрочни, т.е. по-ниски, лихви, пише WSJ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:08 | 10.09.22 г.
fallback