fallback

Анкета: 52% очакват ръст на печалбата на публичните дружества

Други 41% очакват дружествата да отчетат спад на шестмесечната печалба на годишна база

10:45 | 30.07.08 г.

Ръст на печалбата на 50-те най-ликвидни дружества очакват 52% от гласувалите 815 читатели в анкета на Investor.bg. Други 41% очакват дружествата да отчетат спад на шестмесечната печалба на годишна база.

Без еднократните ефекти печалбата на 100-те най-ликвидни публичните дружества намалява с 10% за първото тримесечие на 2008 г., спрямо първото тримесечие на 2007 г.

След публикуването на отчетите на дружествата, крайният срок за което (включително консолидираните отчети) е края на август, ще бъде изготвена таблица, която да покаже дали очакванията са изпълнени, включително с или без еднократните ефекти.

Новата анкета на главната страница на Investor.bg задава въпроса "В момента бихте ли се възползвали от услуга къси продажби върху акции търгувани на БФБ-София?", тъй като от 14 август влизат в сила новите по-либерални критерии към дружествата на БФБ-София. Към момента има няколко компании, които изпълняват условията за къси продажби и маржин покупки. До момента 49% от отговорилите 385 читатели заявяват, че биха се възползвали от услугата къси продажби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:44 | 12.09.22 г.
fallback